Επισκέπτες

329376
ΣήμεραΣήμερα26
ΧθέςΧθές45
ΕβδομάδαςΕβδομάδας189
ΜήναΜήνα1794
ΣυνολικάΣυνολικά329376

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 επισκέπτες και κανένα μέλος

facebook

Κατοικίες

Υπό ανέγερση οικίες στο Καστράκι Καλαμπάκας

Το οικόπεδο, βρίσκεται στον ιστορικό οικισμό του Καστρακίου (ΦΕΚ 352/31-05-1967), ΒΔ των βράχων των Μονών των Μετεώρων, όπως φαίνεται στο απόσπασμα της αεροφωτογραφίας άνωθεν. Μεταξύ του οικοπέδου και του μοναστικού συγκροτήματος παρεμβάλλεται μια ακόμη συστάδα βράχων.

Στο εν λόγω οικόπεδο πρόκειται να κατασκευαστεί ισόγεια κατοικία με εσωτερικό εξώστη (πατάρι), κλειστή θέση στάθμευσης και περίφραξη, καθώς και 4 μικρότερες κατοικίες με πατάρι και χώρο υποδοχής όλα προς ενοικίαση.

Το δυτικό τμήμα του οικοπέδου, όπως φαίνεται στο διάγραμμα κάλυψης πρόκειται να κατασκευαστεί κτίσμα ορθογωνικής κάτοψης εξωτερικών διαστάσεων 10,90*8μ. Ο φέρων οργανισμός θα πραγματοποιηθεί με μεταλλικά προφίλ τα οποία θα ενσωματωθούν στη λιθοδομή πλήρωσης.

Η λιθοδομή είναι εμφανής και κατασκευασμένη με πέτρα της περιοχής. Οι αρμοί δεν είναι τονισμένοι ενώ στη συμβολή των τοίχων θα υπάρχουν γωνιόλιθοι ενσωματωμένοι στην τοιχοποιία καθώς δεν πρόκειται για επένδυση αλλά για τοιχοποιία πάχους 0,45μ-0,52μ.

Στη δυτική όψη, στο επίπεδο του εσωτερικού εξώστη, υπάρχει έρκερ, το οποίο είναι επιχρισμένο και στεγάζει την κύρια είσοδο της οικίας. Υπάρχουν ξύλινα φορούσια τα οποία υποστηλώνουν το έρκερ.

Το χρώμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το λεγόμενο "κορασάνι" (αντιστοιχία σε RAL 3015), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και στους αρμούς της λιθοδομής. Τα κουφώματα θα είναι ξύλινα χρώματος καφέ (RAL 8003), με καϊτια, ενώ δε θα φέρουν εξωτερικά "σκούρα" (πατζούρια). Όλα τα υπέρθυρα των κουφωμάτων είναι ξύλινα. Όλα τα παράθυρα θα φέρουν μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα ασφαλείας χρώματος μαύρου.

Το κτίριο φέρει στέγη με ξύλινο φορέα με οριζόντιο γείσο και επικεράμωση ρωμαϊκού ή βυζαντινού τύπου. Στη Δ. όψη, ενσωματωμένος στη στέγη υπάρχει ηλιακός συλλέκτης με αφανή δεξαμενή νερού.

Στη Β. όψη του κτιρίου προσαρτάται ο χώρος της κλειστής θέσης στάθμευσης διαστάσεων 3,15*8,20μ. Η τοιχοποιία είναι επιχρισμένη με το ίδιο χρώμα του έρκερ (RAL 3015).

Η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται από ανατολικά ενώ ο Β. τοίχος του βρίσκεται σε απόσταση δ από το όριο του οικοπέδου. Η Β. όψη του φέρει εσοχή στην οποία θα τοποθετηθεί η αντλία θερμότητας και η εξωτερική μονάδα κλιματισμού ώστε να μην είναι ορατές.

Η γκαραζόπορτα θα είναι μεταλλική χρώματος καφέ όπως τα ξύλινα κουφώματα (RAL 8003). Η στέγη ακολουθεί τα πρότυπα του κυρίως κτιρίου.

Η περιτοίχιση θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την ιδιοκτησία, στο τμήμα Β-G θα πραγματοποιηθεί λιθοδομή ύψους 1,00μ και πάχους 0,35μ. ενώ πάνω από τη λιθοδομή θα τοποθετηθεί μεταλλικό κιγκλίδωμα ύψους 0,90μ.

Η περιτοίχιση φέρει δύο εισόδους, μία για τα οχήματα και μία για τους πεζούς. Εκατέρωθεν της εισόδου οχημάτων υπάρχουν λιθόκτιστοι πεσσοί διαστάσεων 0,45*0,35μ, στο ύψος των κιγκλιδωμάτων ώστε να είναι δυνατή η στήριξη της γκαραζόπορτας.

Αμφότερες οι θύρες της περίφραξης είναι μεταλλικές.

Η περιτοίχιση των υπόλοιπων πλευρών του οικοπέδου θα πραγματοποιηθεί με συρματόπλεγμα ύψους 1,20μ σε σενάζ ύψους 0,20μ. Η περίφραξη ολοκληρώνεται με φύτευση( ράμνους, λιγούστρα, πικροδάφνες κλπ) συνολικού ύψους 1,90μ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η οπτική απομόνωση του κτίσματος, ενώ καθίστανται μη ορατές η αντλία θερμότητας και η μονάδα κλιματιστικών. Στο οικόπεδο θα πραγματοποιηθεί και υψηλή φύτευση.

Στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου αναπτύσσεται το συγκρότημα των τεσσάρων μικρότερων μονάδων οι οποίες είναι αναπαραγωγή της τυπολογίας-μορφολογίας του μεγαλύτερου κτίσματος, ως προς τα χρώματα, τα υλικά και την αρχιτεκτονική, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Είναι παρατεταγμένες σε Γ, ενώ σε κάθε πτέρυγα η κάθε μονάδα είναι μετακινημένη σε σχέση με την άλλη ώστε να ευνοείται η ογκοπλαστική διάρθρωση. Για τον ίδιο λόγο η κάθε μονάδα φέρει αυτόνομη τετράριχτη στέγη με κεραμίδια.

Τις ανάγκες θέρμανσης και κλιματισμού θα ικανοποιούν κλιματιστικά και τζάκι, ενώ η παραγωγή ζεστού νερού θα γίνεται με θερμοσίφωνο και ηλιακούς συλλέκτες των οποίων οι δεξαμενές θα είναι αφανείς. Οι δε εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών θα τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή στο κτίριο της υποδοχής- αποθήκης.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνει δύο διαδρόμους (είσοδος                             στον χώρο στάθμευσης και είσοδο στην οικία) επιστρωμένους με ορθοκανονικές σχιστόπλακες, σε ελεύθερη διάταξη, ένα υπερυψωμένο κατά 20εκ επίπεδο στο οποίο εδράζονται τα κτίσματα επιστρωμένο επίσης σχιστόπλακες και τέλος χαμηλή και υψηλή φύτευση προκειμένου να ικανοποιούνται οι όροι της υποχρεωτικής φύτευσης.

Τα δύο τμήματα του οικοπέδου διαχωρίζονται με φύτευση ώστε να διασφαλίζεται η αυτονομία των δύο μονάδων ενώ ταυτόχρονα το δίκτυο των πλακοστρώσεων, η ίδια αρχιτεκτονική γλώσσα, η επιλογή ίδιων υλικών και χρωματισμών καθώς και αναλογιών ενοποιούν το σύνολο δημιουργώντας την αίσθηση της συνοικίας.

Προκειμένου να γίνει σεβαστή η κλίμακα της περιοχής και να μην κατασκευαστεί ένα ενιαίο κτίριο του οποίου οι διαστάσεις δε θα εναρμονίζονται με εκείνες του οικισμού, επιλέχτηκε το συνεχές σύστημα δόμησης, χαρακτηριστικό του Καστρακίου, για τις μονάδες μικρότερων διαστάσεων με τη διάρθρωση που προαναφέρθηκε, ενώ το μεγαλύτερο κτίσμα τοποθετήθηκε σε κάποια απόσταση, προκριμένου να μην δημιουργηθούν μεγάλοι όγκοι.

 

Μελέτη:

 

 

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg

 

 

•πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Πολιτική απορρήτου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...