Επισκέπτες

290387
ΣήμεραΣήμερα35
ΧθέςΧθές151
ΕβδομάδαςΕβδομάδας176
ΜήναΜήνα406
ΣυνολικάΣυνολικά290387

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

facebook

Όσιος Ασκληπιός

Μελέτη για την κατασκευή ναού του Οσίου Ασκληπιού στο χώρο των ΤΕΦΑΑ (Τρίκαλα).

 

Η μακροχρόνια εμπειρία μας στη Ναοδομία μας επέτρεψε τη σύνθεση με επιτυχία του μικρού αυτού Ναού χρησιμοποιόντας στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική Ιερών Χώρων. Οι αρμονικές αναλογίες τόσο στην κάτοψη όσο στην ανάπτυξη καθ'ύψος του κτηρίου προσδίδουν ιδιαίτερη χάρη.

 

Ο ναός, σταυροειδής εγγεγραμμένος με τρούλλο, είναι διακοσμημένος με κορνίζες από πωρόλιθο, μαρμάρινα διαφράγματα στα παράθυρα και τόξα από οπτόπλινθο. Από οπτόπλινθο είναι και οι οδοντοτές ταινίες που κοσμούν το κτήριο. Κεραμμίδια βυζαντινού τύπου στεγάζουν το ναό.

 

Οι αρμονικές αναλογίες χαρακηρίζουν και το εσωτερικό του Οσίου Ασκληπιού. Bαρελόσχημοι θόλοι και σταυροθόλια εναλλάσσονται δημιουργόντας διαφορετικά επίπεδα μέχρι να φτάσει κανείς στον κεντρικό θόλο και τους χορούς, όπου και αναπτύσσεται όλο το ύψος του ναού, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ευρή χώρο παρά τις μικρές του διαστάσεις.

 

Μελέτη:

  01tefaa-katopsh.jpg 02dytikh.jpg 03anatolikh.jpg 04.jpg 05.jpg 06tomhb.jpg

•πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Πολιτική απορρήτου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...